onsdag 8 september 2010

Plommonpaj

Hemma hos mina föräldrar finns ett plommonträd och varje höst saknar jag att kunna plocka plommon. De från affären är långt ifrån lika goda som de man plockar direkt från trädet. Men eftersom jag inte har tillgång till något träd just nu fick det bli köpta plommon och av dem en plommonkaka.



Plommonkaka

Pajskal
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl glutenfri mix
100g smör
1 äggula

Häll socker, mjöl och vaniljsocker i en skål. Lägg i smör och margarin och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila en stund i kylen och tryck sedan ut den i en form. Förgrädda den i 200grader i 10 minuter.

Fyllning
300g plommon
200 g riven mandelmassa

2 st ägg
2 msk glutenfri mjölmix
en halv citron
1 dl vispad grädde
farin eller råsocker

Riv mandelmassan och blanda ihop med äggen. Häll i glutenfri mjölmix och citronskal från en halv citron. Vispa grädden och blanda i. Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Lägg plommonhalvorna i pajbottnen och häll över smeten. Grädda i 150grader i 20-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar