torsdag 16 september 2010

Perfektion!

Det är nog många som undrar vad hemligheten bakom riktigt bra maränger är. Hur kan man göra lika goda maränger hemma som de man köper på de finaste caféerna? Jag vet hemligheten bakom perfekta maränger! Det enda som behövs för att göra de bästa merängerna är äggvitor, strösocker och mycket tålamod! Följer du detta recept kommer du aldrig mer tycka att köpemaränger är goda. Men de bästa marängerna tar ett tag att göra, men du vet, den som väntar på något gott ...

Helt perfekta maränger

3 äggvitor
2 dl strösocker
Tålamod!

Värm ugnen till 90 grader. Använt en ren, torr och fettfri skål (glas är att rekomendera). Vispa äggvitorna och sockret till en fast marängsmet. Börja på en låg hastighet, detta ger en tätare maräng. Öka efter ett tag upp på medelhastighet och vispa tills smeten är så pass fast att du kan vända skålen upp-och-ned utan att smeten trillar ut. Spritsa ut marängsmeten på bakplåtspappersklädd plåt och låt torka mitt i ugnen i ca 5 timmar (beroende på hur stora de är och på om du vill ha de lite sega i mitten).
Nu har du gjort världens mest perfekta maränger! Njut!


//Lillasystern

Håkan Hellströms "Uppsnärjd i det blå" är denna kakas låt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar