Grova baguetter
50 g jäst
6 dl vatten
2 msk olja
2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1½ tsk honung
1 tsk salt
1 dl kesella
10 dl grov glutenfri mjölmix
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner fiberhusk, olja och fibrex och låt svälla i cirka 10 minuter. Blanda sedan ner salt, honung, kesella och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin. Låt den sedan jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Knåda varje del för sig och forma sedan baguetter av degbitarna. Vrid dem gärna några varv. Lägg baguetter på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i cirka 30 minuter. Slå på ugnen på 200 grader. Baka bröden mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Låt baguetterna svalna på galler. Njut med smör, ost och hemmalagad marmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar