söndag 15 augusti 2010

Amerikanska bananpannkakor

Det här receptet upptäckte jag i våras när jag hade massa bananer som inte såg så pigga ut längre kvar. Eftersom jag är urdålig på att steka vanliga pannkakor passar dessa mig mycket bättre. De är mindre så man får ner stekspaden i stekpannan utan att ta sönder kanten på pannkakan, och de är så tjocka så de går inte sönder när man vänder dem. Perfekt!













Amerikanska bananpannkakor

2 msk Smält smör

1 ägg
2,5 dl glutenfri mjölmix
2,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 mogna bananer


Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet.

Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.
Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.
Stek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar