söndag 8 augusti 2010

Enkelt för cheesecakeälskare

Häromdagen blev jag så OTROLIGT sugen på cheesecake. Snabbt bar det av till affären för att inhandla ingredienser och lika snabbt gick det att röra ihop den. Till denna cheesecake behöver du inte ens värma en ugn och behöver därmed aldrig riskera att bränna den. Du kan helt enkelt vara sämst på att baka, och ändå lyckas med denna kaka. Du behöver bara kunna mäta upp ingredienserna och vispa. Lätt som en plätt!

Enkel cheesecake


200g digistivekex
125g smör
300g chream cheese
1 ½ dl florsocker
1tsk vaniljsocker
Saft av en halv citron, el. hel lime
3 dl grädde
Bär efter tycke och smak, jag föredrar hallon och blåbär!


Kör kexen i en matberedare. Eller om du, som jag, är för lat för att plocka fram matberedaren, kan du bryta sönder dem i en påse, knyta en knut, och sedan kavla tills kexen blivit smulor. Smäl smöret och rör ihop med kexsmulorna. Tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter och ställ åt sidan.

Blanda cream cheese, florsocker, vaniljsocker, och citron- eller limesaft till en slät kräm. Vispa grädden löst och rör ner i cream cheese-smeten. Häll upp smeten i formen och släta till. Låt kakan stelna i kylen i några timmar (eller ta en bit direkt om du är riktigt sugen!). Servera tillsammans med massor av färska bär!

Lillasyster önskar en smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar