söndag 22 augusti 2010

Kaka med citron och vit choklad

Första riktiga arbetsveckan för terminen avklarad. En vecka som varit både lång och tröttsam. Kände för att baka en kaka och tittade igenom mina kakböcker. Var sugen på något med choklad och valde mellan mintchokladkaka och den här. Sambon fick utslagsrösten. Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken. Kakan smakar mest citron, skulle nog aldrig gissa på att där var choklad i den om jag inte visste det. Dessutom blev den otroligt kompakt. Men om du gillar kompakta citronkakor är den här något för dig! Receptet är lånat från Kladdkakor av Mia Öhrn, men anpassat för att vara glutenfritt.





Kaka med citron och vit choklad

100 g vit choklad
100 g smör/margarin
2 dl strösocker
150 g Kesella lätt
2½ dl glutenfri mjölmix
saft och skal av en halv citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret. Rör ihop socker och Kesella
till en jämn smet, och blanda sen i chokladen och smöret. Blanda noga! Riv
citronskalet och pressa ur saften. Blanda ner det i smeten. Blanda i mjöl,
vaniljsocker, bakpulver och salt. Häll smeten i formen och grädda i 20-25
minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar