söndag 7 november 2010

Biscotti

Biscotti är italienska småkakor. Otroligt goda, snabbbakade och lätta att variera. Perfekta kakor helt enkelt!


Biscotti
1 dl råsocker
1 ägg 

3 dl fin mjölmix
½ msk bakpulver

ca 50 g finhackad mörk choklad/hasselnötter/mandel

Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och choklad/hasselnötter/mandel i en skål. Häll i och blanda ihop. Blir det för torrt blanda i lite mer ägg, men det gör inget om det är lite torrt. Med för mycket ägg blir det väldigt svårt att rulla till fina längder. Häll upp smeten och dela den i tre delar. Rulla till längder, ungefär ett finger tjocka. Lägg på en plåt och baka i cirka 10-15 minuter i 190 grader. Ta ut ur ugnen och skär längderna medan de fortfarande är lite varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar