fredag 12 november 2010

Äppelkaka

Vad är den ultimata efterrätten på hösten? Jo, äppelkaka. Här kommer ett recept för dig som tycker att smulpaj är för torrt. Jag är ledsen för den fula bilden. Min äppelkaka gjorde sig inte på bild. Men den är lika god för det.


Äppelkaka
2,5 dl havregryn
0,5 dl brun farin
50 g margarin/smör
75 g mandelmassa
3-4 äpplen

Skala äpplena och dela dem i tunna klyftor. Lägg äppleklyftorna i en form.
Blanda havregryn och brun farin med margarinet till en lite grynig massa.
Riv mandelmassan och blanda i. Täck äpplena med havregrynsmassan.
Baka i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter. Äpplena ska vara genombakade.
Kanske behöver du täcka med lite folie på slutet för att inte bränna topparna.

2 kommentarer:

  1. Den här bloggen bookmarkas direkt. Snygg OCH informativ.

    SvaraRadera
  2. Vår första kommentar! Fantastiskt!

    SvaraRadera